Gouden sieraden verkopen tegen geldende goudprijs

Er zijn diverse situaties te bedenken waarbij je opeens gouden sieraden in je bezit krijgt. Denk bijvoorbeeld eens aan het overlijden van een familielid. Een emotionele periode, waarin een hoop geregeld moet worden. De erfgenamen moeten de bezittingen met elkaar delen.

gouden sieraadHopelijk gaat dit in goed overleg. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een oma is komen te overlijden die nog veel gouden sieraden in haar bezit had. Kettingen, armbanden of oorbellen. Deze sieraden hebben natuurlijk een enorme emotionele waarde die niet in geld is uit te drukken.

Sommige mensen kiezen ervoor om deze sieraden als aandenken te bewaren, terwijl anderen er juist vanaf willen. In zo’n geval moeten de sieraden dus verkocht worden. Als het om goud gaat, dan verloopt dit meestal via een goud inkopen. Dit zijn bedrijven die goud van consumenten aankopen en het vervolgens omsmelten.

De prijzen die geboden worden, zijn op basis van de geldende goudprijs. Deze koers is gewoon openbaar inzichtelijk en staat op sommige momenten hoger als op andere momenten. Je kunt natuurlijk wachten totdat de prijs hoog is, maar sommige mensen willen er gewoon snel vanaf. Dan is dat maar achter de rug.

Hoe werkt goud verkopen?

Als je goud gaat verkopen, dan kijkt een inkoper niet zozeer naar het merk van de sieraden of het ontwerp ervan. Het gaat helemaal om het goud wat erin zit. Als de sieraden van een bekende designer zijn, kan het best voorkomen dat de geboden prijs lager is dan uw dacht. De inkoper maakt het niet uit of een bekende ontwerpen er mee bezig geweest is, het is hem of haar te doen om het pure goud.

En hoeveel uw goud waard is kunt u van te voren al redelijk inschatten. Goud heeft altijd een bepaald aantal karaat, bijvoorbeeld 14 karaat. In het goud moet een merkteken aanwezig zijn waar dit in te vinden is. Zo weet u hoeveel puur goud er aanwezig is en kunt u aan de hand van het gewicht uitrekenen hoeveel puur goud u in handen heeft.

Het is overigens aan te raden om thuis al het nodige onderzoek uit te voeren. Want waar geld verdiend kan worden, kan er worden gesjoemeld. Als u zelf al een goed beeld heeft van wat uw goud ongeveer waard is, dan is de kans klein dat u in de maling genomen zal worden. Op het internet kunt u heel eenvoudig de huidige goudkoers bekijken en zo uw berekening maken.

Wil u een eerlijke goudinkoper in Den Haag, bezoek dan De Goudwaag op Facebook:

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
https://www.degoudwaag.nl/