Ook het liften van de borsten is een optie

De borsten zijn een belangrijk onderdeel van het vrouwenlichaam. Het zijn de vrouwelijke vormen, maar de borsten spelen voor de vrouw ook een belangrijke rol in haar zelfvertrouwen. Wanneer vrouwen wat ouder worden of pas zijn bevallen kan het zijn dat de borsten een stuk slapper geworden zijn.

Dit vinden veel vrouwen geen mooi gezicht. Het is ook mogelijk om de borsten te liften, zodat de oude vorm zo goed mogelijk kan worden hersteld. Dit is dus geen borstvergroting, waarbij silicone implantaten worden ingebracht, er wordt enkel een lift uitgevoerd. Vergelijk het met een facelift, maar dan voor de borsten. De ingreep is populair bij vrouwen die niet bevallen zijn en borstvoeding gegeven hebben, maar ook bij een wat ouder publiek waar de leeftijd zijn tekenen begint te tonen.

De mommy makeover

bevalling vrouwWe gaven al aan dat de ingreep vrij populair is onder vrouwen die net bevallen zijn. Er is echter ook nog een variant waarbij eigenlijk meerdere ingrepen gecombineerd worden. Deze ingreep heet de mommy makeover. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een ingreep die zich richt op moeders, die bevallen zijn.

De ingreep bevat naast een borstlift of vergroting ook een buikwandcorrectie. Deze ingreep is erop gericht om de buikwand weer strak te krijgen, welke meestal is uitgerekt na een bevalling. Vrouwen kunnen dus naast het liften van de borsten ook kiezen voor een borstvergroting middels silicone. Vanzelfsprekend is deze laatste optie wel prijziger.